BuytenVitaal

Team BuytenVitaal

22 ondernemers en (non-profit) organisaties met een groen hart voor Buytenhout

Wij zijn 22 ondernemers en (non-profit) organisaties met een groen voor ons mooie Buytenhout. BuytenVitaal is ontstaan in het begin van de coronaperiode. Ondernemers en (non-profit) organisaties in Buytenhout die bijdragen aan vitaliteit en preventieve gezondheid, mochten niemand ontvangen, terwijl bij zorgmedewerkers en iedereen die thuis moest werken de behoefte aan opladen in de natuur alleen maar groter werd. Wat konden wij daarvoor doen? We bedachten een passend aanbod waarmee iedereen – coronaproof – fysiek en mentaal Buytenhout kon komen beleven: het BuytenVitaal-pakket. Het pakket bleek waardevol voor mensen die in de zorg werken en overbelast waren en voor mensen die te veel binnen zaten en juist op pad wilden om het hoofd leeg te maken. We werden ons er nog meer van bewust hoe belangrijk dit buitengebied is voor omwonenden. Meer over BuytenVitaal lees je hier.

Onze BuytenVitale mensen

Onze BuytenVitale mensen zetten zich in voor BuytenVitaal. Ze willen graag bijdragen om natuur en gezondheid met elkaar te verbinden en om omwonenden het natuur- en recreatiegebied Buytenhout op een andere manier te laten beleven.  Zonder deze mensen zou BuytenVitaal niet bloeien.

Evelien Olyslagers: “Mens en natuur hebben invloed op elkaar en beide hebben aandacht en zorg nodig. BuytenVitaal brengt deze twee gedachten samen. Ik werk in Buytenhout met teams voor persoonlijke- en teamontwikkeling. Daarin verbind ik ieders expertise omdat je elkaar daarmee enorm kunt versterken richting een gezamenlijk doel. Zo zie ik BuytenVitaal ook. Iedereen draagt op zijn eigen manier iets bij aan het welzijn van mens en natuur. Ik word persoonlijk dus heel blij van de samenwerking met de BuytenVitale mensen en organisaties. Zoals in de gebiedsvisie staat beschreven: Delen versterken het geheel en het geheel versterkt de delen.”

Marianne Goudswaard: “Het recreatiegebied tussen Delft en Rotterdam ken ik al jaren. Regelmatig ben ik met mijn kinderen naar de waterspeeltuin, kinderboerderij of de Papaver geweest. Inmiddels is het recreatiegebied onderdeel van een groot groen natuurgebied: Buytenhout. Als grafisch vormgever ben ik betrokken bij het ontwikkelen van het BuytenVitaal-pakket en daardoor heb ik kennisgemaakt met het hele gebied. In Buytenhout kun je heerlijke wandelingen maken. Een pauze bij Café-Restaurant Du Midi is een echte aanrader. Tot mijn favoriete plekken behoren het stiltegebied Stiltegoed en Stadstuinderij BuitenLeeft. Het is de moeite waard om de groene oase Buytenhout in de Randstad te gaan ontdekken.”

Anita Boone: “Als ik het even niet meer weet, ga ik de natuur in. Een rondje fietsen of wandelen met de hond. Ik kom dan altijd opgeladen en met een fris hoofd terug. Sinds 2005 woon ik in Delft, achter het Centraal Station, dus voor mij is het maar tien minuten fietsen of twintig minuten wandelen en ik ben al in Buytenhout. Voor het BuytenVitaal-pakket schrijf en redigeer ik de teksten en denk ik mee over de inhoud en de mensen die we erbij kunnen betrekken. Ik houd van lokaal shoppen bij mensen die ik het gun. Mijn boodschappen doe ik zoveel mogelijk bij Hoeve Biesland. Sinds ik voor BuytenVitaal schreef over de vogelplas aan de Korftlaan, onderbreek ik mijn fietstocht naar de hoeve vaak een paar minuten om naar de vogels te kijken. Leuk om te zien hoe ze vliegen, naar eten zoeken, op elkaar reageren. Die paar minuten voelen als mini-vakantie.”

Onze BuytenVitale ondernemers en (non-profit) organisaties

Zonder deze ondernemers en (non-profit) organisaties is er geen BuytenVitaal-pakket. Zij leveren allemaal een bijdrage aan het pakket. De één geeft je tips en de ander ontvangt je graag tijdens een BuytenVitale workshop of geeft je een BuytenVitaal cadeau. Ben je benieuwd naar de verhalen achter deze organisaties? Hou dan onze socials in de gaten want de aankomende tijd delen we de BuytenVitale verhalen.